AUTOEKSPRESS to profesjonalna stacja diagnostyczna i warsztat samochodowy z siedzibą w Katowicach. Oferujemy szeroki zakres usług, w tym okresowe i dodatkowe badania techniczne pojazdów o dopuszczalnej masie do 3,5 tony, motocykli oraz... motorowerów. Nasze badania są zgodne z przepisami ustawy Prawo o ruchu drogowym, co zapewnia pełne bezpieczeństwo i zgodność z normami. Dodatkowo, przeprowadzamy badania techniczne przed zakupem pojazdów, co pozwala na identyfikację ewentualnych usterek oraz zakresu koniecznych napraw.
W naszym warsztacie zajmujemy się również naprawami bieżącymi i eksploatacyjnymi. Wymieniamy olej i filtry, a także przeprowadzamy bardziej skomplikowane naprawy, takie jak wymiana silników czy sprzęgieł. Specjalizujemy się w naprawie skrzyń biegów oraz zawieszenia, a także w diagnostyce układu kierowniczego. Nasz zespół wykonuje komputerowy pomiar geometrii kół oraz szybkie ustawianie zbieżności, co jest kluczowe dla bezpieczeństwa jazdy.
Dodatkowo, oferujemy usługi związane z wymianą klocków i tarcz hamulcowych, a także naprawą i wymianą ogumienia. Nasza oferta obejmuje również serwis systemów klimatyzacji, w tym kontrolę okresową oraz ozonowanie. Przygotowujemy pojazdy do okresowych i dodatkowych przeglądów rejestracyjnych, co czyni nas kompleksowym partnerem w zakresie obsługi technicznej pojazdów.