Blueform to firma szkoleniowo-doradcza, która od 2000 roku angażuje się w rozwój przedsiębiorstw, instytucji publicznych oraz osób prywatnych. Nasze projekty mają na celu wzmacnianie potencjału uczestników poprzez innowacyjne rozwiązania... edukacyjne. Specjalizujemy się w pisaniu i realizacji projektów dofinansowanych z zewnętrznych źródeł, takich jak Europejski Fundusz Społeczny czy Norweski Mechanizm Finansowy. Dzięki współpracy z doświadczonymi instytucjami, takimi jak Agencja Pracy SELECT, jesteśmy w stanie dostarczać kompleksowe usługi, które odpowiadają na potrzeby rynku.
Nasza kadra składa się z wykwalifikowanych specjalistów, w tym trenerów, psychologów i doradców, którzy pracują nad rozwojem umiejętności zawodowych i osobistych. Oferujemy szeroki zakres szkoleń, które obejmują m.in. programowanie, zarządzanie projektami oraz rozwój kompetencji cyfrowych. Nasze podejście opiera się na praktycznych warsztatach, które umożliwiają uczestnikom szybkie nabywanie nowych umiejętności. Jesteśmy również certyfikowani w BUR i posiadamy wpis do rejestru instytucji szkoleniowych WUP Katowice.
W Blueform wierzymy, że współpraca i dzielenie się wiedzą są kluczowe dla sukcesu. Dlatego angażujemy się w różnorodne inicjatywy, które wspierają rozwój lokalnych społeczności oraz przedsiębiorstw. Nasze działania obejmują nie tylko szkolenia, ale także projekty społeczne i ekologiczne, które mają na celu poprawę jakości życia w regionie.