Centrum Obecności, założone w 2012 roku, to pierwsze miejsce w Płocku, które specjalizuje się w psychoterapii humanistyczno-doświadczeniowej oraz focusingu. Nasza misja polega na wspieraniu osób, które pragną poprawić jakość swojego życia oraz... odnaleźć w nim pełnię i szczęście. Wierzymy, że każdy człowiek zasługuje na przestrzeń, w której może czuć się zrozumiany i akceptowany. Nasze podejście opiera się na głębokim szacunku dla indywidualnych doświadczeń, co pozwala na stworzenie bezpiecznej i wspierającej atmosfery.
W Centrum Obecności oferujemy różnorodne formy wsparcia psychologicznego, w tym psychoterapię indywidualną, konsultacje dla par oraz warsztaty focusingowe. Nasza praca opiera się na wartościach psychoterapii humanistycznej, kładąc nacisk na autentyczność, zrozumienie emocji oraz budowanie relacji terapeutycznej opartej na empatii. Dzięki temu nasi klienci mogą odkrywać swoje potrzeby i dążyć do bardziej autentycznego życia.
Instytut Obecności, działający w ramach Centrum, ma na celu popularyzację doświadczenia Focusingu, które zyskuje na znaczeniu w Polsce. Chcemy, aby umiejętność bycia w kontakcie z własnymi odczuciami była dostępna dla każdego, co pozwala na lepsze zrozumienie siebie i swoich emocji. Nasz zespół składa się z wykwalifikowanych specjalistów, którzy nieustannie podnoszą swoje kwalifikacje, aby zapewnić najwyższy standard usług.