Usługa druku 3D w drukarni Drukujemy3D.pl to nowoczesne rozwiązanie dla osób i firm potrzebujących szybkiego wytwarzania prototypów oraz funkcjonalnych części. Oferujemy druk w technologiach FDM i SLA, co pozwala na realizację zarówno produkcji... seryjnej, jak i detali jednostkowych. Dzięki technologii przyrostowej jesteśmy w stanie wytwarzać skomplikowane geometrie, które są trudne do uzyskania metodami tradycyjnymi. Nasze wydruki charakteryzują się wysoką dokładnością wymiarową, co jest kluczowe w przypadku złożeń mechanicznych.
W naszej ofercie znajduje się szerokie spektrum materiałowe, w tym termoplasty takie jak PLA, ABS, ASA oraz Nylon, a także żywice światłoutwardzalne. Dzięki temu możemy dostosować parametry druku do wymagań dotyczących wytrzymałości termicznej i mechanicznej. Realizujemy zlecenia w trybie ekspresowym, co oznacza, że gotowe modele mogą być wysyłane w ciągu 24-48 godzin od akceptacji pliku. Nasza procedura realizacji zlecenia jest przejrzysta i obejmuje analizę wykonalności, wycenę oraz kontrolę wymiarową przed wysyłką.
Druk 3D znajduje zastosowanie w wielu branżach, od przemysłu po medycynę. Szybkie prototypowanie umożliwia testowanie i wprowadzanie poprawek w projektach, a inżynieria odwrotna pozwala na odtwarzanie zużytych elementów maszyn. Dzięki naszym usługom klienci mogą zaoszczędzić czas i koszty związane z produkcją tradycyjnymi metodami.