Hipsz Rydzyna to rodzinna firma, która od 40 lat zajmuje się zamrażaniem owoców i warzyw. Założona przez Teresę i Andrzeja Hipsz, firma ma ugruntowaną pozycję na europejskim rynku produktów mrożonych. Dzięki doświadczeniu oraz uczciwości w... biznesie, Hipsz stał się zaufanym partnerem dla wielu klientów w różnych krajach. Specjalizujemy się w dostawach mrożonych owoców i warzyw dla przemysłu spożywczego oraz dystrybutorów, produkując rocznie 10 tysięcy ton mrożonek, w tym drylowane wiśnie, truskawki, cebulę i pomidory.
Nasza firma stawia na jakość i bezpieczeństwo zdrowotne produktów. Wprowadziliśmy procedury Systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli HACCP oraz Międzynarodowy Standard Żywności IFS Food. Dzięki zdrowemu środowisku, w jakim rosną nasze owoce i warzywa, oraz nowoczesnemu wyposażeniu technicznemu, jesteśmy w stanie spełniać indywidualne wymagania klientów. Nasz zespół składa się z 80 wykwalifikowanych pracowników, a w sezonie liczba ta wzrasta do 150.
Dzięki współpracy z lokalnymi plantatorami z regionu Wielkopolski, Dolnego Śląska i Ziemi Lubuskiej, zapewniamy świeże surowce o wysokiej jakości. Nasze produkty pakowane są w różnorodne opakowania, co pozwala na ich łatwe przechowywanie i transport. Hipsz Rydzyna to firma, która łączy tradycję z nowoczesnością, dostarczając zdrowe i smaczne mrożonki na rynek.