POLIGLOTA – Akademia Języków Obcych w Ostrowie Wielkopolskim oferuje szeroki wachlarz kursów językowych, które są dostosowane do potrzeb różnych grup wiekowych i zawodowych. Nasza szkoła stawia na nowoczesne metody nauczania, w tym metodę... bezpośrednią, która kładzie duży nacisk na praktykę i umiejętności komunikacyjne. Dzięki temu uczniowie szybko osiągają widoczne rezultaty w nauce języka angielskiego. Oferujemy kursy dla dorosłych, młodzieży oraz dzieci, a także specjalistyczne kursy Business English, które są projektowane indywidualnie w zależności od potrzeb klientów.
Nasza oferta obejmuje również kursy dla maturzystów, które są ściśle powiązane z wymaganiami egzaminacyjnymi. Uczniowie mogą uczyć się zarówno w małych grupach, jak i indywidualnie, co pozwala na lepsze dostosowanie programu do ich potrzeb. Dla najmłodszych przygotowaliśmy innowacyjny kurs kreatywnego angielskiego, który łączy naukę z zabawą, co sprzyja naturalnemu przyswajaniu języka.
W POLIGLOCIE stawiamy na komfort nauki, oferując możliwość zajęć zarówno w naszej szkole, jak i online. Nasze lekcje trwają 50 minut, co pozwala na efektywne wykorzystanie czasu. Dodatkowo, korzystamy z nowoczesnej platformy e-learningowej, która zawiera ponad 1100 ćwiczeń i zagadnień językowych, co czyni naukę jeszcze bardziej atrakcyjną.