Akademia Ochota to szkoła matematyki i informatyki, która powstała w 2015 roku w Warszawie. Nasza oferta skierowana jest do dzieci i młodzieży, które pragną rozwijać swoje umiejętności w obszarze matematyki oraz informatyki. Wierzymy, że... matematyka jest kluczowa w dzisiejszym świecie, ponieważ kształtuje logiczne myślenie i jest podstawą wielu innych przedmiotów. Oferujemy korepetycje z matematyki, fizyki, chemii oraz biologii, a także przygotowanie do egzaminu ósmoklasisty oraz olimpiad i konkursów.
Nasza szkoła wyróżnia się młodą kadrą nauczycieli, którzy posiadają niezbędną wiedzę merytoryczną oraz doświadczenie w pracy z dziećmi. Dbamy o to, aby zajęcia odbywały się w miłej i twórczej atmosferze, co sprzyja efektywnemu przyswajaniu wiedzy. Oferujemy zarówno zajęcia stacjonarne, jak i online, co daje możliwość dostosowania nauki do indywidualnych potrzeb ucznia.
W roku szkolnym 2025/2026 wprowadzamy nowość - korepetycje z informatyki, które są odpowiedzią na rosnące zapotrzebowanie w tej dziedzinie. Nasi uczniowie odnoszą sukcesy w konkursach i olimpiadach, co otwiera przed nimi drzwi do najlepszych szkół i uczelni w Polsce oraz za granicą. Zapraszamy do skorzystania z naszej oferty i dołączenia do grona naszych zadowolonych uczniów.