Solan to firma z ponad 40-letnim doświadczeniem w produkcji płatków i granulatu ziemniaczanego. Jako jedyny producent granulatu ziemniaczanego w Polsce, łączymy tradycję z nowoczesnością, co pozwala nam na oferowanie produktów o wysokiej jakości.... Nasza siedziba znajduje się w Głownie, gdzie przerób ziemniaka ma ponad 100-letnią historię. Dzięki zastosowaniu najnowszych technologii, jesteśmy w stanie wydobyć z ziemniaka to, co najcenniejsze, zapewniając naturalny smak i aromat naszych produktów.
Nasze płatki i granulat ziemniaczany są wytwarzane z wyselekcjonowanych, niemodyfikowanych genetycznie odmian ziemniaków, uprawianych w zrównoważonych warunkach. Dzięki temu nasze produkty cieszą się uznaniem na rynkach krajowych i zagranicznych. Współpracujemy z plantatorami ziemniaków, oferując im korzystne warunki kontraktacji i skupu. Nasza lokalizacja w centrum Polski oraz bliskość do portów bałtyckich umożliwia sprawną dystrybucję produktów do klientów w całej Europie oraz na innych kontynentach.
Jako część Royal Avebe, kontynuujemy naszą misję dostarczania wysokiej jakości składników ziemniaczanych, które znajdują zastosowanie w przemyśle spożywczym oraz paszowym. Nasze wartości, takie jak odpowiedzialność, uczciwość i innowacyjność, są fundamentem naszej działalności, co pozwala nam na ciągły rozwój i doskonalenie oferty.