Nowatorska Szkoła Języków Obcych "Bumerang" została założona w 2000 roku i od tego czasu specjalizuje się w nauczaniu języka angielskiego dzieci i młodzieży. Nasza szkoła wypełniła lukę w gliwickiej edukacji anglojęzycznej, oferując kursy... dostosowane do potrzeb uczniów w ich lokalnym środowisku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu oraz pasji do nauczania, zyskaliśmy uznanie wśród rodziców i uczniów. Nasze metody nauczania są przyjazne i angażujące, co pozwala na efektywne przyswajanie języka angielskiego.
W naszej ofercie znajdują się kursy dla różnych grup wiekowych, od najmłodszych dzieci po młodzież w szkołach średnich. Uczniowie mają możliwość uczestniczenia w zajęciach w małych grupach, co sprzyja indywidualnemu podejściu do każdego ucznia. Oferujemy również kursy przygotowawcze do egzaminów FCE i CAE, które są prowadzone przez wykwalifikowaną kadrę nauczycielską. Nasze zajęcia odbywają się w przyjaznej atmosferze, a uczniowie są motywowani do aktywnego uczestnictwa w lekcjach.
Nasza szkoła stawia na nowoczesne metody nauczania, wykorzystując multimedia oraz różnorodne formy aktywności, takie jak lekcje plenerowe. Dzięki temu uczniowie mają szansę na praktyczne zastosowanie języka w różnych kontekstach. Wspieramy również rodziców, oferując im regularne informacje o postępach ich dzieci oraz organizując dodatkowe zajęcia w razie potrzeby.