BDI-Agro oferuje kompleksowe doradztwo rolnicze, które obejmuje różnorodne usługi wspierające rolników w ich codziennej pracy. Nasza oferta obejmuje szkolenia z zakresu stosowania środków ochrony roślin, które są niezbędne do prawidłowego i... bezpiecznego używania chemikaliów w gospodarstwie. Uczestnicy szkoleń zdobywają wiedzę na temat zasad integrowanej ochrony roślin oraz przepisów prawnych, co pozwala im na odpowiedzialne podejście do ochrony środowiska i zdrowia. Szkolenia te są również polecane dla członków rodzin rolników, którzy pracują z chemicznymi środkami ochrony roślin.
Kolejnym ważnym elementem naszej oferty są szkolenia BHP, które mają na celu zapoznanie uczestników z zasadami bezpieczeństwa w gospodarstwie rolnym. Uczestnicy uczą się, jak identyfikować zagrożenia oraz jak minimalizować ryzyko wypadków. Szkolenia te są dostosowane do potrzeb zarówno rolników, jak i ich pracowników, co przyczynia się do zwiększenia bezpieczeństwa w pracy. Dodatkowo, oferujemy szkolenia dla operatorów maszyn rolniczych, co jest kluczowe w kontekście efektywności i bezpieczeństwa pracy w gospodarstwie.
Nasze usługi obejmują także badania techniczne opryskiwaczy, które są obowiązkowe co trzy lata. Regularne kontrole pozwalają na weryfikację stanu technicznego sprzętu oraz zapewniają bezpieczeństwo stosowania pestycydów. Dzięki naszym usługom rolnicy mogą być pewni, że ich sprzęt jest w pełni sprawny i zgodny z obowiązującymi normami.