FizjoKids w Gnieźnie to miejsce, gdzie specjalizujemy się w fizjoterapii pediatrycznej. Nasza oferta obejmuje rehabilitację dzieci i niemowląt, w tym terapię dla dzieci z asymetrią ułożeniową, kręczem szyi oraz różnymi nieprawidłowościami... rozwojowymi. Pracujemy z dziećmi w wieku od 1 do 18 miesięcy, oferując pomoc w przypadkach takich jak dysplazja bioder, wady stóp, kolan oraz skolioza. Nasze podejście opiera się na indywidualnych potrzebach każdego pacjenta, co pozwala na skuteczną rehabilitację i poprawę jakości życia dzieci.
W naszej pracy korzystamy z nowoczesnych technik, takich jak terapia manualna, osteopatia oraz kinesiotaping. Prowadzimy również badania podoskopowe, które pomagają w doborze odpowiednich wkładek ortopedycznych. Nasz zespół składa się z doświadczonych specjalistów, którzy nieustannie podnoszą swoje kwalifikacje, aby zapewnić najwyższy standard usług. Współpracujemy z ortopedami, neurologopedami oraz innymi terapeutami, co pozwala na kompleksowe podejście do rehabilitacji.
FizjoKids to nie tylko rehabilitacja, ale także wsparcie dla rodziców. Naszym celem jest nie tylko poprawa stanu zdrowia dzieci, ale także edukacja rodziców w zakresie profilaktyki i wspierania rozwoju ich pociech. Dzięki naszemu doświadczeniu i zaangażowaniu, jesteśmy w stanie osiągać zadowalające efekty, które przynoszą radość zarówno dzieciom, jak i ich rodzicom.