Nazywam się Mateusz Węgrzyn, jestem fizjoterapeutą oraz terapeutą manualnym. Ukończyłem studia magisterskie w 2021 roku na Podhalańskiej Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Nowym Targu. Posiadam prawo wykonywania zawodu od 2019 roku, numer... licencji: 66142. Specjalizuję się w problemach ortopedycznych oraz neurologicznych. Mam bogate doświadczenie w pracy z pacjentami – spędziłem tysiące godzin na przywracaniu ich do zdrowia. Jestem autorem oraz współautorem licznych publikacji naukowych i referatów wygłoszonych na konferencjach branżowych.
Stale podnoszę swoje kwalifikacje zawodowe, m.in. ukończyłem kursy z zakresu terapii punktów spustowych, HVLA - manipulacje krótkodźwigniowe, terapii manualnej w koncepcji Maitland oraz masażu tkanek głębokich. W mojej pracy opieram się głównie na terapii manualnej, co pozwala mi na skuteczne leczenie pacjentów. Posiadam bogate doświadczenie w pracy ze sportowcami różnych dyscyplin sportowych, co pozwala mi na dostosowanie metod terapeutycznych do indywidualnych potrzeb.
W mojej praktyce stawiam na indywidualne podejście do każdego pacjenta oraz szczegółową diagnostykę, aby zapewnić jak najlepsze rezultaty leczenia. Moja praca i zaangażowanie są doceniane przez pacjentów, o czym świadczą liczne pozytywne opinie i rekomendacje. Zapraszam do skorzystania z moich usług w Mszanie Dolnej, Limanowej oraz Krakowie.