Audyty energetyczne to kluczowy element w procesie optymalizacji zużycia energii w budynkach. Nasza firma, JSystem, oferuje kompleksowe usługi audytorskie, które pozwalają na identyfikację miejsc, gdzie przedsiębiorstwa tracą energię i pieniądze.
Dzięki szczegółowej analizie zużycia energii, wskazujemy potencjalne oszczędności oraz proponujemy konkretne rozwiązania, które mogą przyczynić się do obniżenia kosztów eksploatacji. Nasze audyty są zgodne z wymogami programów dotacyjnych, co ułatwia klientom uzyskanie wsparcia finansowego na modernizację budynków.
W ramach naszych usług przeprowadzamy audyty efektywności energetycznej, które obejmują analizę maszyn i instalacji. Naszym celem jest znalezienie usprawnień, które mogą przynieść oszczędności na poziomie co najmniej 15%. Dodatkowo, oferujemy audyty przedsiębiorstw, które są obowiązkowe co cztery lata dla średnich i dużych firm. Wskazujemy realne oszczędności w obszarze energii wykorzystywanej w budynkach, transporcie i procesach produkcyjnych.
Nasze usługi obejmują również badania termowizyjne oraz testy szczelności budynków, co pozwala na dokładne zdiagnozowanie problemów związanych z nieszczelnościami. Dzięki nowoczesnym technologiom, takim jak drony 4K i skanery 3D, jesteśmy w stanie dostarczyć naszym klientom precyzyjne raporty oraz rekomendacje dotyczące dalszych działań. JSystem to zespół ekspertów, którzy łączą wiedzę techniczną z praktycznym doświadczeniem, aby zapewnić najwyższą jakość usług audytorskich.