Motoryka Smyka to miejsce, w którym oferujemy rehabilitację dzieci i niemowląt. Nasza oferta skierowana jest do rodziców, którzy pragną wspierać prawidłowy rozwój swoich pociech. W naszym gabinecie zapewniamy kompleksową opiekę, która obejmuje... zarówno konsultacje, jak i terapie dostosowane do indywidualnych potrzeb każdego dziecka. Po wizycie rodzice otrzymują jasne zalecenia dotyczące dalszej pracy w domu, co pozwala na skuteczne kontynuowanie terapii.
W naszej pracy korzystamy z różnych metod rehabilitacyjnych, takich jak NDT Bobath, metoda Vojty czy terapia stóp 3D. Każda z tych metod ma na celu wspieranie rozwoju motorycznego dzieci oraz poprawę ich funkcjonowania. Współpraca z rodzicami jest dla nas kluczowa, ponieważ to oni są najbliżej swoich dzieci i mogą wprowadzać zalecenia terapeutyczne w codziennym życiu. Nasze podejście opiera się na zrozumieniu i empatii, co pozwala na stworzenie komfortowej atmosfery podczas terapii.
W Motoryce Smyka stawiamy na bezpieczeństwo i komfort naszych małych pacjentów. Każda wizyta jest starannie zaplanowana, aby zminimalizować stres zarówno dla dziecka, jak i dla rodzica. Naszym celem jest nie tylko rehabilitacja, ale także budowanie pozytywnych relacji między dzieckiem a terapeutą, co sprzyja lepszemu przyswajaniu zaleceń i ćwiczeń.