W Szkole Językowej OPEN wierzymy, że nauka języka to coś więcej niż tylko gramatyka i słownictwo – to otwieranie drzwi do nowych możliwości, kultur i sukcesów. Jesteśmy obecni na edukacyjnej mapie Śląska od września 2010 roku, nieustannie... rozwijając się w Miasteczku Śląskim oraz Tarnowskich Górach. Przez lata działalności pomogliśmy tysiącom Słuchaczy przełamać barierę językową i osiągnąć wyznaczone cele.
Nasze priorytety to jakość, atrakcyjność i sumienność. Prowadzimy profesjonalne kursy z języka angielskiego, niemieckiego i hiszpańskiego dla wszystkich grup wiekowych – od przedszkolaków, przez młodzież szkolną, aż po osoby dorosłe i seniorów. Uczymy w małych, starannie dobranych grupach, co pozwala lektorowi na indywidualne podejście do każdego ucznia.
Oferujemy również darmowe konsultacje oraz spersonalizowane lekcje „sam na sam” z lektorem. Nasze placówki są usytuowane w dogodnych lokalizacjach, co sprzyja wygodzie uczniów i rodziców. W OPEN kalendarz pęka w szwach od wydarzeń, które nasi Słuchacze uwielbiają, takich jak tematyczne zajęcia czy obozy językowe. Jesteśmy dumni z sukcesów naszych Słuchaczy, którzy osiągają swoje cele edukacyjne i zawodowe.