PCG Academia to firma, która specjalizuje się w dostarczaniu nowoczesnych rozwiązań informatycznych dla sektora edukacji. Nasze usługi obejmują m.in. wdrażanie systemów DSpace, które umożliwiają efektywne zarządzanie repozytoriami naukowymi oraz... platformy WEBCON, które automatyzują obieg dokumentów w uczelniach. Dzięki naszym rozwiązaniom, instytucje akademickie mogą poprawić dostępność badań oraz zwiększyć efektywność procesów administracyjnych.
Wspieramy ponad 100 uniwersytetów w Europie, w tym w Polsce, Szwajcarii i Belgii. Nasze doświadczenie w branży edukacyjnej pozwala nam dostosować usługi do indywidualnych potrzeb klientów. Oferujemy również kompleksowe rozwiązania do kształcenia na odległość, takie jak Blackboard, które integrują wszystkie niezbędne narzędzia w jednym miejscu, zapewniając wygodę zarówno studentom, jak i wykładowcom.
Nasza oferta obejmuje także systemy do elektronicznego egzaminowania, które umożliwiają przeprowadzanie testów w trybie zdalnym i stacjonarnym. Dzięki współpracy z wiodącymi firmami technologicznymi, takimi jak Inspera i Panopto, dostarczamy innowacyjne rozwiązania, które wspierają procesy nauczania i uczenia się. Jesteśmy przekonani, że nasze usługi przyczyniają się do transformacji cyfrowej w polskich uczelniach, co jest kluczowe w dzisiejszym świecie edukacji.