Rehabilitacja to skomplikowany i wielokierunkowy proces, który ma na celu nie tylko zlikwidowanie dolegliwości bólowych, ale także przywrócenie odpowiednich zakresów ruchów w stawach. W trakcie terapii ważne jest rozluźnienie lub wzmocnienie... niektórych partii mięśniowych, poprawa stabilizacji ciała oraz korekcja postawy i nawyków ruchowych. Kluczowym elementem jest również edukacja pacjenta, aby unikać powtarzania się problemów w przyszłości. W mojej pracy integruję różne techniki i metody terapii manualnej, co pozwala na całościowe podejście do pacjenta.
W ramach rehabilitacji zajmuję się pacjentami ortopedycznymi oraz sportowcami, którzy doświadczyli urazów, takich jak skręcenia, złamania czy uszkodzenia mięśni. Oferuję również pomoc przed i po operacjach, a także w przypadku dolegliwości bólowych związanych z napięciowymi bólami głowy, bólami karku czy kręgosłupa. Moje podejście do terapii jest dostosowane do indywidualnych potrzeb pacjenta, co pozwala na skuteczne zniwelowanie dolegliwości oraz ograniczeń.
Dodatkowo, w mojej ofercie znajdują się różne metody terapeutyczne, takie jak kinesiotaping, masaż bańką chińską, masaż głęboki oraz klasyczny. Każda z tych metod ma swoje unikalne właściwości i zastosowanie, co pozwala na kompleksowe podejście do rehabilitacji. Dzięki temu mogę skutecznie wspierać pacjentów w ich drodze do zdrowia i pełnej sprawności.
RehaKinesio Robert Hetman - Gabinet Rehabilitacji i Terapii Manualnej Prywatna Praktyka Fizjoterapeutyczna
Kasprzaka 16 (wejście C - od ul. Stablewskiego, lok. 235)