Elocity to firma, która dostarcza publiczne punkty ładowania pojazdów elektrycznych dla przedsiębiorców, inwestorów i korporacji. Nasza oferta obejmuje kompleksowe doradztwo w zakresie elektromobilności, co pozwala naszym klientom skutecznie... zarabiać na ładowaniu aut elektrycznych. Wspieramy różne branże, takie jak logistyka, centra handlowe, floty, gminy oraz sektor HoReCa, oferując stacje ładowania w leasingu oraz różnorodne rozwiązania dostosowane do potrzeb rynku.
Współpracujemy z wieloma firmami, które przechodzą na elektromobilność, inwestując w rozwój własnej infrastruktury ładowania. Przykłady takich współprac to projekty z PepsiCo oraz Hilti Polska, które z sukcesem wprowadzają elektryczne pojazdy do swoich flot. Dzięki naszym innowacyjnym rozwiązaniom, klienci mogą korzystać z zaawansowanego oprogramowania do zarządzania procesem ładowania, co zwiększa efektywność i komfort użytkowania stacji.
Elocity nie tylko dostarcza stacje ładowania, ale również angażuje się w rozwój infrastruktury w miejscach publicznych, takich jak parki narodowe czy popularne miejsca turystyczne. Nasza misja to wspieranie zero-emisyjnego transportu oraz budowanie zrównoważonej przyszłości dla elektromobilności w Polsce. Dzięki współpracy z innymi liderami branży, takimi jak E.ON Drive Infrastructure, przyczyniamy się do zwiększenia dostępności stacji ładowania w całym kraju.