Mała Lingua to szkoła językowa z siedzibą w Knurowie, oferująca kursy dla dzieci, młodzieży i dorosłych. Nasza oferta obejmuje naukę języków obcych, takich jak angielski, niemiecki, francuski, hiszpański i włoski. Wyróżniamy się unikalną metodą
nauczania, która łączy elementy ruchu, zabawy oraz komunikacji w języku docelowym. Zajęcia prowadzone są w małych grupach, co sprzyja indywidualnemu podejściu do każdego ucznia. Nasze kursy zaczynają się już od 3 roku życia, co pozwala na wczesne przyswajanie języka w naturalny sposób.
W Małej Lingua stawiamy na pełnozdaniowe wypowiedzi oraz umiejętności komunikacyjne. Dzięki zastosowaniu metody Mała Lingua & Lingua Teens Space, uczniowie angażują wszystkie zmysły w proces nauki. Wykorzystujemy interaktywnego robota Emysa jako native speakera, co pozwala na osłuchanie się z językiem w sposób przyjemny i efektywny. Nasze zajęcia są dostosowane do wieku i umiejętności uczniów, co zapewnia ich maksymalne zaangażowanie i efektywność nauki.
Nasza szkoła to nie tylko nauka języka, ale także rozwijanie pasji do odkrywania świata. Co roku uczymy dzieci o kulturze krajów anglojęzycznych, co wzbogaca ich wiedzę o świecie. W Małej Lingua każdy kurs wynika z poprzedniego, co zapewnia ciągłość i logiczny rozwój umiejętności językowych. Zapraszamy do zapisów na zajęcia w roku 2025/26, aby wspólnie osiągnąć więcej w nauce języków obcych.