VELTI to producent ekologicznych ściółek dla zwierząt hodowlanych oraz domowych, oferujący innowacyjne rozwiązania w postaci granulatu i żwirku ze słomy. Nasze produkty są przeznaczone dla różnych gatunków zwierząt, w tym dla drobiu, koni, krów
oraz małych zwierząt domowych, takich jak króliki, chomiki czy koty. Dzięki zastosowaniu nowoczesnych technologii produkcji, nasze ściółki charakteryzują się wysoką jakością, niską pylistością oraz bezpieczeństwem dla zdrowia zwierząt. W procesie produkcji eliminowane są szkodliwe mikroorganizmy, co sprawia, że nasze produkty są hipoalergiczne i przyjazne dla środowiska.
Ściółki VELTI zdobyły uznanie na wymagających rynkach zagranicznych, takich jak Niemcy, Dania czy Szwajcaria. Dzięki specjalistycznemu procesowi produkcji, nasze ściółki wykazują termoaktywne właściwości, co zapewnia komfort psychofizyczny zwierzętom. Wysoka absorpcyjność oraz biodegradowalność naszych produktów sprawiają, że są one idealnym wyborem dla hodowców oraz właścicieli zwierząt domowych, którzy cenią sobie naturalne i ekologiczne rozwiązania.
Nasza oferta obejmuje różne formy ściółek, dostosowane do potrzeb zarówno dużych, jak i małych zwierząt. Granulat i żwirek ze słomy są dostępne w różnych granulacjach, co pozwala na ich łatwe dopasowanie do wymagań użytkowników. VELTI to nie tylko producent, ale także partner w dbaniu o zdrowie i komfort zwierząt.