Warmińsko-Mazurski Zakład Doskonalenia Zawodowego (W-M ZDZ) to instytucja edukacyjna non-profit, która działa od 1992 roku. Nasza misja koncentruje się na kształceniu ustawicznym dorosłych oraz młodzieży, oferując szeroki wachlarz kursów... zawodowych i ogólnokształcących. Posiadamy sieć placówek w 12 miastach regionu, co pozwala nam dotrzeć do jak najszerszej grupy odbiorców. W naszej ofercie znajduje się ponad 700 programów kursowych, które są dostosowane do potrzeb zarówno osób rozpoczynających karierę zawodową, jak i tych, którzy pragną podnieść swoje kwalifikacje.
Oferujemy różnorodne kursy, w tym kwalifikacyjne kursy zawodowe, które umożliwiają zdobycie nowych umiejętności w różnych branżach. Nasze placówki prowadzą również szkoły dla młodzieży i dorosłych, w tym technika, licea ogólnokształcące oraz szkoły policealne. Dodatkowo, realizujemy projekty unijne, które wspierają rozwój lokalnych społeczności oraz umożliwiają pozyskiwanie funduszy na innowacyjne działania edukacyjne.
W-M ZDZ to także akredytowany ośrodek egzaminacyjny, który przeprowadza egzaminy w wielu dziedzinach, takich jak elektryka, energetyka czy spawalnictwo. Nasze usługi obejmują również doradztwo zawodowe, które pomaga uczestnikom w wyborze odpowiedniej ścieżki kariery. Jesteśmy liderem w regionie w zakresie kształcenia zawodowego i innowacyjnych projektów edukacyjnych.