Zakład kominiarski Alfa Komin oferuje kompleksowe usługi kominiarskie na terenie województwa wielkopolskiego. Nasza oferta obejmuje czyszczenie przewodów kominowych oraz urządzeń grzewczych, które wykonujemy zarówno mechanicznie, jak i metodą od... dołu przy użyciu specjalistycznych narzędzi. Dzięki naszym usługom udrażniamy przewody kominowe, w tym te ze stali szlachetnej, co zapewnia ich prawidłowe funkcjonowanie i bezpieczeństwo użytkowania.
W ramach naszych usług przeprowadzamy również coroczne przeglądy kominiarskie, które są obowiązkowe dla właścicieli budynków. Zgodnie z przepisami prawa budowlanego, każdy właściciel musi zadbać o regularne kontrole przewodów kominowych wentylacyjnych, spalinowych i dymowych. Wystawiamy protokoły z tych kontroli, które są niezbędne dla każdego właściciela budynku.
Dodatkowo, posiadamy odpowiednie kwalifikacje do opiniowania przewodów kominowych dla potrzeb gazowni, sanepidu oraz nadzoru budowlanego. Nasze doświadczenie i profesjonalizm sprawiają, że jesteśmy w stanie sprostać wszelkim wymaganiom związanym z bezpieczeństwem i funkcjonalnością systemów kominowych.