Firma RYSTAL, założona w 1974 roku przez Ryszarda Kujawskiego, od początku swojej działalności koncentruje się na świadczeniu usług związanych z transportem i serwisem pojazdów. Początkowo firma zajmowała się instalacjami wodno-kanalizacyjnymi... oraz produkcją kotłów i bojlerów. Z biegiem lat rozszerzyła swoją ofertę o transport kontenerów na odpady, co zapoczątkowało działalność transportową. W 1993 roku otworzyliśmy sklep i serwis samochodowy, oferując szeroki asortyment opon oraz części zamiennych do różnych typów pojazdów.
W ramach naszych usług zapewniamy profesjonalny serwis ogumienia, w tym serwis wyjazdowy, który spełnia wysokie standardy koncernów takich jak Michelin i Bridgestone. Jesteśmy autoryzowanym przedstawicielem wielu renomowanych marek oponiarskich, co pozwala nam na oferowanie klientom produktów najwyższej jakości. Nasz serwis dysponuje dobrze zaopatrzonym magazynem części zamiennych, co umożliwia szybkie realizowanie napraw oraz przeglądów rejestracyjnych wszystkich typów pojazdów.
W 2012 roku uruchomiliśmy Okręgową Stację Kontroli Pojazdów, która dysponuje nowoczesną ścieżką diagnostyczną. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu oraz wykwalifikowanej kadrze, jesteśmy w stanie zapewnić naszym klientom usługi na najwyższym poziomie. Nasza oferta obejmuje również naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne naczep oraz przyczep, co czyni nas kompleksowym partnerem w zakresie obsługi transportu.