Ścinawska Spółdzielnia Mieszkaniowa to instytucja, która zarządza 23 budynkami mieszkalnymi, oferując łącznie 522 mieszkania dla swoich mieszkańców. Nasza spółdzielnia działa na terenie o powierzchni 5,13 ha, z czego 2,7 ha to powierzchnia
zabudowy. Dzięki temu zapewniamy komfortowe warunki życia dla naszych członków oraz dbamy o odpowiednie utrzymanie zasobów. Nasza misja to nie tylko zarządzanie nieruchomościami, ale także tworzenie przyjaznej społeczności, w której mieszkańcy mogą czuć się bezpiecznie i komfortowo.
W ramach działalności spółdzielni organizujemy walne zgromadzenia, na których członkowie mają możliwość wyrażania swoich opinii oraz podejmowania decyzji dotyczących funkcjonowania wspólnoty. Prowadzimy również różnorodne komisje, które zajmują się różnymi aspektami zarządzania, w tym finansami, konserwacją budynków oraz organizacją wydarzeń dla mieszkańców. Nasza spółdzielnia stawia na transparentność i otwartość, co pozwala na efektywne zarządzanie oraz budowanie zaufania wśród członków.
Dzięki współpracy z firmą DOMSERWIS, zapewniamy profesjonalne usługi konserwatorskie oraz utrzymania technicznego naszych zasobów. W przypadku awarii, mieszkańcy mogą skontaktować się z naszym biurem lub dyżurującym instalatorem, co gwarantuje szybkie i skuteczne rozwiązanie problemów. Jesteśmy dostępni dla naszych mieszkańców w określonych godzinach pracy, co ułatwia kontakt i uzyskanie niezbędnych informacji.