Slavia to krakowska szkoła językowa, która oferuje kursy języków słowiańskich, w tym czeskiego, rosyjskiego, słowackiego, ukraińskiego, serbskiego, chorwackiego, bułgarskiego, macedońskiego, słoweńskiego oraz polskiego dla obcokrajowców. Nasze
zajęcia są dostosowane do różnych poziomów zaawansowania, co pozwala na efektywną naukę zarówno dla początkujących, jak i dla osób bardziej zaawansowanych. W Slaviu stawiamy na aktywne uczestnictwo kursantów, co sprzyja płynnej komunikacji i rozwijaniu umiejętności językowych od pierwszych zajęć.
W procesie nauczania korzystamy z różnorodnych metod, takich jak rozmowy, zadania grupowe oraz ćwiczenia praktyczne. Uczniowie mają okazję pracować z autentycznymi materiałami, co pozwala im lepiej zrozumieć kontekst kulturowy i językowy. Nasze kursy obejmują wszystkie sprawności językowe: mówienie, czytanie, słuchanie i pisanie, co zapewnia kompleksowy rozwój umiejętności językowych.
Oprócz kursów językowych, Slavia prowadzi również biuro tłumaczeń, które specjalizuje się w językach słowiańskich. Oferujemy tłumaczenia pisemne, w tym przysięgłe, oraz usługi tłumaczeń ustnych. Dzięki współpracy z doświadczonymi lektorami i tłumaczami, zapewniamy wysoką jakość usług, uwzględniającą zarówno poprawność językową, jak i kulturowy kontekst tekstów.