Spółdzielnia Mieszkaniowa "WSPÓLNOTA" istnieje od 14 lipca 1959 roku i przez ponad 50 lat zarządza największym zasobem nieruchomości w Będzinie. Jako jedna z większych spółdzielni mieszkaniowych w województwie śląskim, zdobyliśmy cenne... doświadczenie w zarządzaniu nieruchomościami. Nasza spółdzielnia dysponuje wysoko wykwalifikowaną kadrą zarządzającą, a wszyscy członkowie zarządu posiadają licencję zarządcy nieruchomości. Dodatkowo, główny księgowy oraz kierownik działu finansowo-księgowego mają certyfikaty do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych, co zapewnia profesjonalizm w zarządzaniu finansami.
W Spółdzielni Mieszkaniowej "WSPÓLNOTA" kładziemy duży nacisk na ciągły rozwój naszych pracowników. Wszyscy są zobowiązani do podnoszenia swoich kwalifikacji poprzez uczestnictwo w szkoleniach, seminariach i wykładach. Administrowanie zasobami odbywa się za pośrednictwem administracji zlokalizowanej na każdym z osiedli, co umożliwia efektywne zarządzanie i szybkie reagowanie na potrzeby mieszkańców. W dni wolne od pracy dyżur pełni administracja osiedla Syberka, co zapewnia ciągłość obsługi.
Nasze zasoby obejmują 6 981 mieszkań oraz ponad 57 hektarów gruntów, co czyni nas jednym z kluczowych graczy na rynku nieruchomości w regionie. Dzięki długotrwałemu doświadczeniu i profesjonalizmowi, Spółdzielnia Mieszkaniowa "WSPÓLNOTA" jest w stanie skutecznie zarządzać swoimi zasobami oraz dbać o komfort i bezpieczeństwo swoich mieszkańców.