Witamy Państwa serdecznie! Działka, grunt, mieszkanie, dom, każda nieruchomość jest trwałym majątkiem, o który należycie trzeba zadbać. Każdy z Was, właściciel ma tego świadomość. Tutaj znajdziecie Państwo informacje dotyczące trzech podstawowych
zakresów naszej działalności. Działamy po to, aby Was wspierać w podejmowaniu właściwych decyzji związanych z kupnem, sprzedażą, najmem oraz wynajmem nieruchomości. Jesteśmy gotowi wyręczyć Was w sprawach związanych z administrowaniem czy zarządzaniem nieruchomościami.
Przedsiębiorstwo System Plus sp. z o.o. w Lesznie zostało powołane do życia pod koniec 2000 r. W wyniku zbieżnych poglądów i oceny rynku nieruchomości przez udziałowców, a w szczególności rynku budownictwa mieszkaniowego. Z uwagi na zmieniające się przepisy prawne w dziedzinie mieszkalnictwa pojawiają się nowe formy zarządzania nieruchomościami. Dostrzegamy również wielką potrzebę prac modernizacyjnych budynków, zwłaszcza w zakresie projektów zmniejszających zużycie energii cieplnej. Dlatego właśnie nasza firma oferuje nowoczesne technologie w zakresie techniki grzewczej z wykorzystaniem energii odnawialnej.
Z obserwacji i statystyk wynika, iż w Polsce jest bardzo duże zapotrzebowanie na mieszkania. Jest to bowiem jedna z najważniejszych potrzeb społecznych, lecz niestety ze względów ekonomicznych dobro to jest trudno dostępne. Nasze usługi mają na celu nie tylko zarządzanie nieruchomościami, ale także wsparcie w realizacji czynszowego budownictwa mieszkaniowego poprzez towarzystwa budownictwa społecznego, w których jesteśmy akcjonariuszami.