URBAN-METAL to firma produkcyjna, która od 1985 roku specjalizuje się w wytwarzaniu drutów stalowych ze stali niskowęglowych. Nasze wyroby znajdują zastosowanie w różnych branżach, takich jak budownictwo, metaloplastyka, florystyka oraz rolnictwo.... Dzięki wieloletniemu doświadczeniu oraz ciągłemu doskonaleniu technologii, jesteśmy w stanie dostarczać produkty o wysokiej jakości, spełniające oczekiwania naszych klientów.
W ofercie posiadamy szeroki asortyment drutów stalowych, w tym drut do belowania, drut wiązałkowy oraz drut w prętach. Nasze produkty charakteryzują się różnorodnymi parametrami technicznymi, co pozwala na ich wszechstronne zastosowanie. Drut stalowy twardy, utwardzany w procesie ciągnienia, jest idealny do produkcji siatek, gwoździ oraz elementów giętych, natomiast drut stalowy miękki, poddany obróbce cieplnej, znajduje zastosowanie w budownictwie oraz florystyce.
Dzięki współpracy z ponad 300 aktywnymi klientami oraz rocznej produkcji przekraczającej 1 milion kilometrów drutu, URBAN-METAL stał się zaufanym partnerem w branży stalowej. Nasza firma nieustannie dąży do poprawy jakości oferowanych produktów oraz zadowolenia klientów, co czyni nas liderem w produkcji drutów stalowych w Polsce.