Kraatje.eu is een Nederlandse botanische webshop, opgericht in 2012 vanuit Loosdrecht. We zijn inmiddels een van de meest gevestigde en meest vertrouwde kratom- en botanicaverkopers van Europa. Dat is geen marketingclaim! Het is gebouwd over meer... dan twaalf jaar, batch voor batch, klant voor klant.
We zijn geen supermarkt die toevallig botanica verkoopt. Kraatje is van begin af aan gebouwd rondom één centrale gedachte: de beste kwaliteit botanische producten aanbieden, met de kennis en eerlijkheid die je van een goede kruidenier mag verwachten. Geen franjes. Geen hype. Gewoon het product, goed gedaan.
Wat we verkopen
Ons assortiment draait om kratom (Mitragyna speciosa) als kernproduct, aangevuld met een zorgvuldig samengesteld gamma aan botanica en supplementen.
Kratom is onze eerste liefde en ons sterkste product. We voeren een breed spectrum aan strains in alle veintypen, rood, groen en wit, en bieden die aan in meerdere formats: losse poeders, capsules en gummies. De rode strains zijn doorgaans het populairst: Red Borneo, Red Hulu Kapuas, Red Malay en Red Sumatra behoren tot onze bestverkochte producten. Voor de groene lijn zijn Green Malay en de Super Maeng Da vaste favorieten. Wit worden vaak gekozen door mensen die op zoek zijn naar iets energiekers, met White Maeng Da en White Elephant als koplopers.
Naast de standaard poeders en capsules bieden we exclusieve Kraatje Specials aan; eigen blends die werken met extracten voor een verhoogde potentie. Denk aan de Limited Edition (wit met extract) en de Premium Edition (groen met extract). Dit zijn producten die je nergens anders vindt; ze zijn intern ontwikkeld en dragen de Kraatje-handtekening.
Kratom gummies vormen een groeiend segment. We bieden 50mg gummies aan in twee varianten: Broad Spectrum en Mitragyna-only, voor mensen die liever geen poeder willen afwegen.
Naast kratom voeren we CBD en CBN producten, voornamelijk gummies en oliën, en een lijn functionele paddenstoelsupplementen: Lion's Mane, Reishi en Cordyceps, geleverd via Mycotrition, een gecertificeerde Duitse leverancier (DE-ÖKO-003). Pure vruchtlichamen, getest door het onafhankelijke laboratorium AGROLAB. Geen mycelium-op-graan-producten, zoals veel goedkopere concurrenten verkopen.
Het assortiment is afgerond met een selectie botanische theeën: Moringa, Bajakah, Purwoceng, en klassiekers als Rooibos en groene thee. Klein segment, maar het past bij wie we zijn.
Waar onze krachten liggen
Kwaliteit die aantoonbaar is. We testen elk batch. Producten worden bij binnenkomst gecontroleerd, gesteriliseerd en pas vrijgegeven als ze door onze kwaliteitscontrole komen. We sourcen direct van gecertificeerde Indonesische boerderijen, geen tussenpersonen. Oudere bomen betekenen een hogere alkaloïdenconcentratie; fijner poeder betekent betere verwerking. Dat is geen leus, dat is hoe het werkt, en dat zit in ons inkoopproces verankerd.
Track record dat voor zich spreekt. Na meer dan twaalf jaar opereren staan we op een 9,6/10 bij ValuedShops op basis van 7.250+ reviews, en hebben we 4.300+ productrecensies met een gemiddelde van 4,6/5. Dat soort cijfers krijg je niet met goede marketing. Je krijgt ze door jaar na jaar hetzelfde te doen: op tijd leveren, eerlijk communiceren, problemen oplossen zonder gedoe.
Operationele betrouwbaarheid.
Besteld voor 16:00 op werkdagen? Dezelfde dag verzonden. Dat klinkt simpel, maar in een markt waar leveringsbetrouwbaarheid een constant pijnpunt is, is dit een echte onderscheider. We werken met UPS en bieden gratis verzending op bestellingen boven de 250 gram.
Meertalige Europese dekking. We bedienen klanten in vijf talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans. Dat is niet alleen een technische vertaalslag, we passen communicatie en klantenservice aan per markt. De UK, Duitsland en Nederland zijn onze drie grootste markten.
Klantenservice die het verschil maakt.
Uit onze supporthistorie blijkt keer op keer dat we problemen oplossen zonder dat klanten er een gevecht voor hoeven te voeren. Lege zak ontvangen? Nieuwe zak sturen. Strain bevalt niet? Andere strain aanbieden. Dat is geen beleid , het is cultuur.
Onze waarden
Eerlijkheid boven alles. We vertellen klanten wat kratom is en wat het niet is. We maken geen gezondheids- of medische claims, niet omdat het wettelijk niet mag (hoewel dat ook zo is), maar omdat we geloven in transparantie. Kratom is persoonlijk. Het werkt niet voor iedereen hetzelfde.
Kwaliteit zonder compromis.
We verkopen geen synthetische derivaten, geen 7-OH, geen supercharged producten. Wij richten ons op de natuurlijke werking van het blad. Als een concurrent een goedkopere kratom verkoopt, weten we waarom en kiezen we er bewust niet voor om mee te gaan.
Respect voor de gemeenschap.
Kratom heeft een actieve gebruikersgemeenschap. We maken deel uit van die gemeenschap en gedragen ons ernaar. Toen Trustpilot kratom-reviews begon te bannen, informeerden we onze klanten actief en vroegen hen actie te ondernemen. Dat is geen commerciële zet, dat is gemeenschapszin.
Wat ons onderscheidt van de concurrentie
De kratom-markt in Europa heeft veel spelers. Veel van hen zijn snelle starters die de golven van een groeiende markt meerijden. Kraatje is er al sinds het begin, toen kratom in Nederland nog nauwelijks bekend was. Die leeftijd heeft een prijs betaald: we hebben de ups en downs meegemaakt, regelgevingswijzigingen overleefd, en zijn door alle turbulentie heen een stabiele operatie gebleven.
Wat concreet onderscheidt: directe sourcing (geen tussenpersonen), lab-testing van elke batch, exclusieve productlijnen die nergens anders verkrijgbaar zijn, en een klantenservicefilosofie die draait om vertrouwen bouwen in plaats van problemen wegschuiven.
De merkidentiteit in één zin
Kraatje is de botanische apothecaris die je vertrouwt, niet omdat hij de goedkoopste is, maar omdat hij al twaalf jaar doet wat hij zegt.
Laat je bedrijf nu groeien door je bedrijfsprofiel op te eisen, krijg volledige controle over je bedrijfsinformatie en ontgrendel krachtige tools om met klanten in contact te komen.
Voordelen van het opeisen van je profiel:
Werk je bedrijfsinformatie en openingstijden bij
Toegang tot analyses en klantinzichten
Een rapport indienen bij ProvenExpert
Kwaliteitsborging is de topprioriteit van ProvenExperts gebruiksvoorwaarden en evaluatierichtlijnen.
Mocht u echter van mening zijn dat een beoordeling in strijd is met onze richtlijnen, dan kunt u een verzoek indienen om de beoordeling te laten beoordelen door het ProvenExpert kwaliteitsborgingsteam via het volgende contactformulier.
Stuur e-mail naar beoordelaar
* Verplichte velden
Je hebt deze beoordeling al eerder geplaatst op . Nogmaals posten kan leiden tot duplicatie.
Doorgaan?