Din cauza consumului de droguri, alcool și de a conduce sub influența lor, chiar și cu permisul de conducere suspendat (am avut o gamă largă de delicte de circulație, printre care, cum am menționat mai sus, am condus sub influența alcoolului cu 1,8 p/m în sânge), am ajuns, bineînțeles, să trebuiască să fac o evaluare psihică sau, mai pe scurt, un test MPU. Prin firma cu care am dat evaluarea, mi s-a dat o recomandare: ca fiind prima dată când fac acest test, este necesar, în cazul în care vrei să obții permisul de conducere 100%, și să înțelegi mai adânc despre ce este vorba și de ce ești acolo (mă refer la test), să fac o pregătire, sau pe scurt: MPU-Vorbereitung. Și așa am dat de doamna Bianca S., care, în ciuda faptului că dosarul meu a fost relativ greu de înțeles, plin de delicte din cauza faptelor pe care le-am comis, m-a ajutat să înțeleg și să reflectez asupra faptelor, să înțeleg de ce am ajuns să fac aceste fapte, de ce am consumat substanțe, să judec și să iau decizii corecte. Devotamentul lui Bianca este de respectat, iar ea și-a dedicat chiar și mai mult timp decât a fost alocat (de exemplu, două ore în loc de o oră) pentru mine, ca eu să înțeleg mai bine situația și să fiu mai bine pregătit. Bineînțeles că rezultatul acestei pregătiri cu Bianca a fost: testul l-am trecut și mi-am obținut din nou dreptul de a conduce, chiar și după atâtea delicte pe care le-am făcut, și pe care le voi menționa pe scurt ca voi cei care citiți să înțelegeți că este posibil să îți obții carnetul de conducere și că pregătirea joacă un rol de superlativ absolut, adică neapărat cu grad înalt de făcut și nu de ignorat, chiar dacă sunt costuri pe care ți va fi greu să le plătești. Am condus de două ori sub influența THC, radar, cu telefon la volan, sub influența cocainei și fără dreptul de a conduce (cu mult peste limita permisă de lege, cca 6 ori mai mult) și sub influența alcoolului și fără drept de a conduce și cu toate astea am reușit, prin Bianca S., să îmi obțin carnetul de conducere din nou.
Multumesc din suflet pt. ajutorul din partea ta.
Bogdan T.