Benedikt Böhm

Ekstremalny alpinista narciarski i "najbardziej sportowy menedżer w Niemczech" (magazyn Focus)

WYBÓR KLIENTÓW 2025
303 recenzje
Dane kontaktowe
Benedikt Böhm jest międzynarodowym dyrektorem zarządzającym producenta sprzętu skitourowego Dynafit. Odkąd dołączył do firmy w 2003 roku, marka rozwinęła się z niewypłacalnej do globalnego lidera rynku.
W swoim drugim życiu Benedikt Böhm jest...

Dane kontaktowe

Cost/Benefit
Bardzo dobra (4,74)

303 opinii na ProvenExpert.com

Rekomendacja
udało mi się pozyskać Benedikta na wydarzenie, jego prezentacja była główną atrakcją naszej konferencji, bardzo sympatyczny facet
01.12.2025Franz T.
Rekomendacja
Przygotowanie było imponujące: pragmatyczne, a jednocześnie inspirująco dobrze przemyślane. Wdrożenie charakteryzowało się wysokim poziomem profesjonalizmu, któremu zawsze towarzyszył autentyczny ludzki komponent. Prelegent, który jest całkowicie przekonujący i którego możemy polecić bez zastrzeżeń.
25.11.2025Anonimowo
Rekomendacja
Jako firma Arlberg, specjalizująca się w sprzedaży detalicznej sportów zimowych, wraz z powiązanymi zespołami usług turystycznych, rozpoczynamy nowy sezon zimowy. Główne przemówienie Benedikta Böhma charakteryzowało się jego autentycznym osobistym doświadczeniem i wnioskami, które z niego wyciągnął. W swojej prezentacji był również w stanie bardzo dobrze przenieść tę wiedzę na naszą sytuację. Zaangażował nasze audytorium, a informacje zwrotne z firmy wahały się od entuzjastycznych do wysoce zmotywowanych do wdrożenia tego, co powiedział.
23.11.2025Martin J.
Rekomendacja
Z okazji naszej rocznicy udało nam się przyciągnąć wyjątkowego prelegenta w osobie Benedikta Böhma.
Przed wysokiej klasy i wymagającą publicznością z bawarskiej sceny innowacji i start-upów w imponujący sposób wypełnił lukę między sportami ekstremalnymi a przedsiębiorczością - i uderzył w publiczność.

Zainspirował nie tylko mnie, ale także naszych gości swoją wyjątkowo inspirującą prezentacją pod względem treści i metodologii. Wielu uczestników rozmawiało ze mną osobiście o jego prezentacji - niektórzy byliby nawet wdzięczni za możliwość ponownego pokazania wykładu na osobności, gdybyśmy go nagrali.

Mogę z czystym sumieniem polecić Benedikta Böhma jako głównego mówcę.
Madeleine Guggenheim, Bayern Kapital
03.11.2025M.
Rekomendacja
Benedikt Böhm zrobił wrażenie na wszystkich podczas Europejskiego Szczytu DYWIDAG 2025. Dzięki swojej autentyczności, energii i jasności udało mu się zaangażować i zainspirować publiczność. Jego przemówienie w imponujący sposób połączyło jego osobiste doświadczenia w ekstremalnych sytuacjach z wynikającymi z nich impulsami do wyzwań w świecie biznesu - ekscytujące, motywujące i niezapomniane.
14.10.2025Christian R.
Rekomendacja
Świetna prezentacja, bardzo żywa i inspirująca. Super wspólne doświadczenia.
16.07.2025Anonimowo
Rekomendacja
Bardzo ekscytująca prezentacja - sympatyczny przedsiębiorca i sportowiec, który potrafi świetnie łączyć doświadczenia osobiste i zawodowe, a także o nich opowiadać! Naprawdę angażuje publiczność - bardzo autentyczny i szczery. Osobiście jego przemówienie zachęciło mnie do powrotu do regularnych ćwiczeń (biegania) - znowu znajduję czas na to, co jest dla mnie ważne - w rezultacie jestem szczęśliwszy i znacznie bardziej zmotywowany w pracy. Dziękuję!
17.06.2025Anonimowo
Rekomendacja
Drogi Benedykcie, bardzo dziękuję za Pana zaangażowanie. Z mojego punktu widzenia prace przygotowawcze przebiegły bardzo sprawnie, co bardzo doceniam, ponieważ dzięki temu czułem się bardzo profesjonalnie, a jednocześnie zrelaksowany.
Był Pan bardzo elastyczny, jeśli chodzi o terminy i koordynację, co było dla mnie niezwykle pozytywnym zaskoczeniem, ponieważ ma Pan wiele różnych zainteresowań (dyrektor generalny, człowiek rodzinny, poszukiwacz przygód, aktywista ...)!
Od pierwszej rozmowy telefonicznej wiedziałem, że dokonaliśmy z Panem właściwego wyboru i byłem bardzo za tym, aby był Pan prelegentem - to było dokładnie to.
Słyszałem od naszych trenerów, że Pana zdania naprawdę utkwiły w pamięci uczestników i odbiły się echem podczas kolejnych warsztatów. Nasi trenerzy również byli entuzjastycznie nastawieni i zainspirowani przez Pana. Chętnie bym to powtórzył i z przyjemnością poleciłbym Pana innym! Teraz jest mi jeszcze bardziej smutno, że nie mogłam tam być, więc mam nadzieję na kolejną okazję ;)
16.06.2025Anonimowo
Rekomendacja
Super inspirująca prezentacja - idealnie dopasowana do grupy docelowej, długości i sceny.
Nie jest to standardowa prezentacja, ale ekscytująca, zabawna i autentyczna.
Bene to super sympatyczny facet, którego słucha się z przyjemnością.
Potrafi wszystko - z wyjątkiem powolności.
05.06.2025Anonimowo
Rekomendacja
Authentizität. Klarheit. Inspirierende Tiefe.
Benedikt verbindet auf unvergleichliche Weise Klarheit und Leichtigkeit – voller Energie, Fokus und eindrucksvoller Präsenz.
Mit faszinierenden Bildern, starken Botschaften und außergewöhnlicher Strahlkraft hat Benedikt nicht nur inspiriert, sondern nachhaltig beeindruckt.
Seine wertvollen Impulse, persönlichen Einblicke und sein kraftvoller Perspektivwechsel waren das abschließende Highlight unserer Fachkonferenz. Die Verbindung von Leichtigkeit und Tiefe, die Benedikt schafft, ist außergewöhnlich.
Die Teilnehmenden waren begeistert – und wir ebenfalls! Mit höchster Professionalität, Sympathie und einer Kommunikation, die nicht schneller (und „leichter“) hätte sein können, war die Zusammenarbeit von Anfang an eine große Freude. Geprägt von Schnelligkeit, Commitment, hohem Engagement und Unkompliziertheit.
Benedikt hat die Inhalte punktgenau auf unsere Zielgruppe abgestimmt: Präzise, bewegend und zugleich inspirierend positiv. Er gibt Mut zur Veränderung, schafft Raum für Reflexion und ein neues Verständnis von Schnelligkeit, Klarheit und Leichtigkeit.
Eine Zusammenarbeit, die große Freude macht. Eine Keynote, die bleibt, und Spuren hinterlässt. Wir freuen uns auf die nächste Gelegenheit. DANKE, Benedikt!
27.05.2025V.
Rekomendacja
Wir hatten Bene bei unserem Innovation Dinner als Keynote-Speaker dabei. Sein Vortrag war das Highlight des Events und wir haben dazu enorm positive Rückmeldungen der Teilnehmer erhalten. Besonders hervorzuheben ist die sympathische und unkomplizierte Art von Bene sowohl im Vorfeld der Veranstaltung als auch während und nach dem Event! Wer einen inspirierenden und motivierenden Keynote-Speaker sucht, ist aus unserer Sicht bei Bene absolut richtig! Ganz klare Empfehlung und jederzeit sehr gerne wieder!
Das Team der TechDivision GmbH
23.05.2025Josef W.
Rekomendacja
Zarezerwowaliśmy Benedikta Böhma do wygłoszenia przemówienia w języku angielskim w ramach PR i wydarzenia dla klientów na targach. Przygotowanie i koordynacja przebiegły bardzo sprawnie, nawet w różnych strefach czasowych. Benedikt Böhm był bardzo autentyczny i angażujący podczas wydarzenia, porwał i zaangażował publiczność oraz wielokrotnie przenosił swoje doświadczenia ze sportów górskich do świata biznesu i rozwoju produktów naszego klienta. Tematy takie jak wydajność, efektywność i dbałość o najmniejsze szczegóły odegrały tutaj decydującą rolę. Po prezentacji był bardzo przystępny i otwarty, odpowiadał na indywidualne pytania i wzorowo współpracował z menedżerami naszego klienta. Bardzo dziękuję i polecam bez zastrzeżeń!
19.05.2025Florian R.
Rekomendacja
Benedikt Böhm urzekł nas od pierwszej minuty swojego przemówienia. Dzięki imponującym doświadczeniom z jego świata jako ekstremalnego alpinisty narciarskiego, udało mu się przekazać głębokie wartości, takie jak determinacja, skupienie i dyscyplina w urzekający, ale namacalny sposób. Jego autentyczny sposób bycia i połączenie sportu ekstremalnego z przedsiębiorczym myśleniem nie tylko nas zainspirowały, ale także dostarczyły cennych inspiracji do naszej codziennej pracy. Serdecznie dziękujemy za to inspirujące spotkanie!
25.04.2025Anonimowo
4,91 z 5
Rekomendacja
Wir haben Benedikt Böhm für eine exklusive Kundenveranstaltung als Speaker gewinnen können. Er ist ein sehr authentischer und mitreisender Vortragsredner, der seinem Publikum das Thema sehr gut vermittelt. Er schlägt dabei immer wieder den Bogen aus seinen persönlichen Grenzerfahrungen in die Geschäftswelt. Unsere Gäste und auch wir waren absolut begeistert und können Herrn Böhm als Speaker uneingeschränkt weiterempfehlen.
04.04.2025Anonimowo
Rekomendacja
Benedikt has such impressive professional as well as (and especially) personal experiences as an extreme mountaineer that really inspired our team. We took some great learnings from the session with him during our Sales Kickoff.
23.02.2025Anonimowo
Rekomendacja
Absolute Empfehlung! Ich habe noch nie einen Vortrag gehört, aus dem ich so unfassbar viel mitgenommen habe und der mich gleichzeitig so berührt hat. Hab mir danach direkt sein Buch gekauft.
17.02.2025Anonimowo
Rekomendacja
Wir waren sehr begeistert von Benedikt Böhms mitreisendem Vortrag. Benedikt verknüpfte seine extremen Erfahrungen in den Bergen auf brillante Art und Weise mit der Businesswelt und dem Schlüsselthema unserer Veranstaltung, sodass ein grosser Mehrwert für die Zuhörer*innen entstand. Wir können Benedikt Böhm von Herzen weiterempfehlen - ein Speaker, der sicher noch sehr lange im Gedächtnis bleibt.
10.02.2025Anonimowo
Rekomendacja
Wir haben Benedikt Böhm für eine Keynote Präsentation für unsere Führungskräfte in englischer Sprache gebucht und er hat rundum begeistert. Toller Vortrag, gut aufgebaut und wir haben uns im Nachgang lange mit ihm unterhalten können. Er war hervorragend vorbereitet und hat uns wertvolle Impulse für unsere Arbeit mitgegeben. Absolut empfehlenswert!
07.02.2025Anonimowo
Rekomendacja
Benedikt Böhm überzeugt durch seine Mischung aus Extremsportler und Geschäftsmann sowie seine authentische Leidenschaft für beide Welten. Die Vorabstimmung verlief perfekt und er hat sich wunderbar auf unsere individuellen Bedürfnisse eingestellt. Herzlichen Dank, ich würde ihn auf jeden Fall weiterempfehlen.
07.02.2025Anonimowo
Rekomendacja
Wielkie dzięki za ekscytującą, bardzo zabawną prezentację!
09.12.2024Anonimowo

4.95 z 5
Katrin Gugl Retail Competence
Oceń teraz

Wiadomość do Benedikt Böhm

Proszę wypełnić oznaczone na czerwono pole.
Proszę wypełnić oznaczone na czerwono pole.
Nieprawidłowy adres e-mail
* Pola wymagane
Nieprawidłowe znaki. Możliwe są tylko cyfry i spacje.

Akceptuję politykę prywatności .

Wszystkie recenzje są subiektywnymi ocenami autorów  |  Właściciel profilu jest odpowiedzialny za zawartość tej strony  |   Profil aktywny od 13.09.2017  |  Ostatnia aktualizacja: 01.12.2025   |  Zgłoś profil

Większa przejrzystość i bezpieczeństwo w poszukiwaniu ekspertów

Autentyczne opinie klientów
Skorzystaj z doświadczeń innych klientów: uwierzytelnione opinie klientów na stronie ProvenExpert. com pomogą Ci wybrać usługodawcę lub firmę.
Przekonujące opinie klientów
Na stronie ProvenExpert oceniana jest całość działania usługodawcy lub firmy (np. obsługa klienta, doradztwo). Daje to szczegółowy przegląd jakości usług we wszystkich obszarach.
Niezależne opinie
ProvenExpert jest darmowy, niezależny i neutralny. Klienci wystawiają recenzje z własnej woli - ich opinie nie są na sprzedaż. Na treść recenzji nie można wpływać za pomocą pieniędzy ani w żaden inny sposób.

Dobra reputacja jest najlepszą reklamą na świecie!

85% wszystkich konsumentów ufa opiniom online w takim samym stopniu, jak osobistym rekomendacjom.

Korzystając z usług ProvenExpert postaw na najlepszą reklamę świata: głosy zadowolonych klientów.
Wytyczne dot.­oceniania  |  Gwarancja jakości  |  Polityka prywatności  |  Informacja prawna  © 2011 - 2025 Expert Systems GmbH